swedeinchina.blogg.se

Det här är beskrivning av mitt år i Kina. Fakta om Kina, subjektiva betraktelser om kulturkrockarna mellan svenska och kinesiska traditioner och levnadsvillkor. Förhoppningsvis kommer jag även att kunna ge en hel del resetips runt om i Kina och Asien. Det kommer bli ett annorlunda, spännande, chockerande och lärorikt år från och med augusti 2013 och jag hoppas att ni vill följa med på resan!

Reklamfilm

Publicerad 2014-11-25 08:56:30 i Ningbo, Kina

Elsa blev tidigare i höstas tillfrågad om hon ville vara med i en reklamfilm. Produkten som filmen skulle marknadsföra var en "lera" som hon älskar att använda. Hon kan sitta i timmar och göra figurer av leran som lufttorkar. En av delägarna i företaget var med hela dagen och det hade varit intressant att prata mer med honom om marknadsföringsstrategi mm. Jag glömde till och med fråga om var det är tänkt att filmen ska sändas. 
 
'
 
Lite styling innan tagningarna. Elsa sa själv i från när de ville sätta på läppstift på henne. Bra jobbat, säger jag!
 
Filmteamet var oväntat duktiga och seriösa. Det fanns en viss bävan att inspelningen inte skulle vara så välorganiserad men som tur för barnen utnyttjades tiden effektivt med minimal dötid mellan tagningarna. Det trots att man var tvungen att bygga nya kulisser för varje scen. Det var intressant att sitta vid sidan om och studera deras ledarskap  och gruppdynamik. . 
 
Barnen blev väldigt väl omhändertagna och filmteamet hade änglars tålamod. Med tanke på att regin var på kinesiska och engelska så krävdes det förstås full koncentration och det tillsammans med en varm och surrig miljö var förstås utmattande. Till och med för mig som bara satt vid sidan om.
 
Elsa med två fina tjejer från Norge, varav Alma är tillika klasskompis. De kom till Ningbo för 5 år sedan och skulle stanna ett år..... 
 
På vägen hem var Elsa trött och pratade om att hon förmodligen var utbränd. Hur det uttrycket har nått hennes öron är oklart men förhoppningsvis kommer hon tillbaka. Det skulle vara tråkigt om hennes yrkeskarriär var över redan innan den börjat! Ersättningen underlättar förmodligen återhämtningen; om inte annat så ställer JAG upp och pysslar med lera för 2900 sek.
 

Kommentarer

Postat av: Anna

Publicerad 2014-12-02 12:19:54

Heja Elsa! Vilken stjärna. Kram!

Postat av: Elenor

Publicerad 2014-12-02 13:06:48

Bra jobbat Elsa!

Kommentera inlägget

Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela