swedeinchina.blogg.se

Det här är beskrivning av mitt år i Kina. Fakta om Kina, subjektiva betraktelser om kulturkrockarna mellan svenska och kinesiska traditioner och levnadsvillkor. Förhoppningsvis kommer jag även att kunna ge en hel del resetips runt om i Kina och Asien. Det kommer bli ett annorlunda, spännande, chockerande och lärorikt år från och med augusti 2013 och jag hoppas att ni vill följa med på resan!

Xian

Publicerad 2018-11-07 10:43:47 i Ningbo, Kina

 
 
Bilder från Xian en helg i slutet av maj tillsammans med familjen Maul. Trots att vi nåddes av Lizas dödsbesked under taxiresan från flygplatsen till hotellet och fullständigt krossade mitt hjärta, blev det här en av de bästa helgerna under vår Kinavistelse. Jag hade sett framemot resan till denna historiska stad och även om jag fick gråtattacker emellanåt tog intrycken av denna stad stundtals över. Så olik Ningbo med dess torra värme och med väl bevarade äldre byggnader. Hur staden lyckades undkomma Maos totala destruktion av allt som var gammalt fick jag inte riktigt klart för mig och det var fantastiskt att se att de renoverats smakfullt.
 
 
Vi hade en fantastisk guide, Jim, som följde oss under hela helgen. Han visade och berättade allt och lite till, tog oss till fantastiska matställen och hjälpts oss få ut det absolut mesta av helgen. Jag känner den största ödmjukhet att jag fått uppleva detta.
 
 
 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela