swedeinchina.blogg.se

Det här är beskrivning av mitt år i Kina. Fakta om Kina, subjektiva betraktelser om kulturkrockarna mellan svenska och kinesiska traditioner och levnadsvillkor. Förhoppningsvis kommer jag även att kunna ge en hel del resetips runt om i Kina och Asien. Det kommer bli ett annorlunda, spännande, chockerande och lärorikt år från och med augusti 2013 och jag hoppas att ni vill följa med på resan!

Genom dimman

Publicerad 2013-12-11 08:38:12 i Ningbo, Kina

Nu har det varit en jobbig period här i Ningbo. Alla har varit mer eller mindre sjuka med illamående, huvudvärk, förkylning och feber. En tänkbar anledning till det fick vi i går när vi hörde att luften aldrig varit så dålig i Ningbo som den varit de sista veckorna. Gränsvärdet för EU ligger på 20 (osäker på enhet). Laoweitan, ett område en bit härifrån, har uppmätt 760(!) som mest. Då ska man betänka att Ningbo är en av Kinas renaste städer. Barnen har inte fått vistas ute under den här tiden och vi börjar undra vad vi gett oss in på...

Som tur är ser kinesiska myndigheter allvarligt på situationen och förbjuder....alla små gatukök som grillar med kol. Det känns tryggt att vara i goda händer..

Kommentarer

Postat av: Iren

Publicerad 2013-12-14 23:20:33

Hoppas ni kryar på er fort. Du gör ert bra som orkar gå skola. Själv tär jobbet på en så mkt just nu så man orkar inte så mkt mera.
Kram.

Svar: Tack, tack! Ja, det går upp och ner, men du om någon har ett krävande jobb. All heder åt dem som tar hand om barn dagarna i ända, ni får inte den uppskattning ni är värd! Många kramar från oss alla!
Åsa Olofsson

Kommentera inlägget

Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela